Skip to content

dikkedames

dikkedames

Dikke Dames schilderen

Wat zijn ze leuk! — de beeldjes van de wat vollere vrouwen. Ze worden ook wel Nana’s genoemd. De bedenker van deze kleurrijke dames is Niki de Saint Phalle. In 1965 maakte zij haar eerste beelden. De Nana’s staan symbool voor sterke en vrije vrouwen.

De beeldjes zijn gemaakt van keramisch gips en zijn daardoor sterk en prachtig te beschilderen door het gladde oppervlak.

De beeldjes hebben een hoogte van 17 cm. We zetten als eerste een gesso laag op de beeldjes waar door de zuigkracht van de verf minder wordt. Dit ga je merken, de kleuren dekken sneller.

Vervolgens gaat u met verf uw beeldje decoreren met fijne penselen. Het sokkeltje is van hout. Uiteraard mee te schilderen. Ik hou van de naturel look maar soms komt het beeldje beter uit met een geverfde sokkel.

De beeldjes kunnen na het verven nog bewerkt worden met stipjes, dan komt de ervaring die ik heb met Stipkunst goed van pas! De gereedschappen voor de stippentechniek ga u zeker gebruiken.

 

Duur:

2 – 3 uren

 

Prijs:

€30p.p.

Klik hier om uw plek te reserveren

Dikke Dames schilderen op doek

Met goede verf van Amsterdam ga je aan de slag om een leuk vrolijk schilderij te maken!

Iedereen kan het en het is ontzettend leuk om met een eigengemaakte creatie naar huis te gaan. U kiest uit een print die u leuk vind (keuze genoeg), zetten hem op het doek een eigen afbeelding op A4 formaat mag u ook meenemen het liefst met niet te veel kleine dingen erop want dan maak u het uwzelf wel moeilijk. Heb je een speciale wens om te schilderen met dikke dames? Laat het me dan weten. Dan ga ik mijn best voor u doen.

De afmetingen van het schilders doek:
€25  30 x 30cm
€30  40 x 40cm

Wilt u een ander formaat? Dat kan. Stuur dan even een bericht voor een prijsopgave via het contactformulier.

 

Duur:

3 uren

Klik hier om uw plek te reserveren
dikkedames

Word ook Facebook fan!

Cattery The QutyCats
Zuidbargerstraat 59
7812 AD Emmen

Deze webshop is vrijgesteld van OB o.g.v. artikel 25 Wet OB