Skip to content

Ragdoll geschiedenis

De geschiedenis van de Ragdoll

De Ragdoll is ontstaan in Amerika in de jaren 60. Ann Baker is toen begonnen met een witte Angora-achtige poes. Deze poes, Josephine, was van Ann Baker’s buurvrouw. Josephine had vaak kittens die allemaal wild waren.

 

Ann Baker
Ann Baker
Josephine met kittens Gueber, Mitts, Tiki en Kyoto
Josephine met kittens Gueber, Mitts, Tiki en Kyoto


Josephine raakte zwaargewond door een auto ongeluk maar overleefde dit. Toen zij wederom kittens kreeg waren deze anders dan voor het ongeluk, ze waren lief, speels en erg ontspannen. Josephine ‘s eigenaar wilde van de kittens af en omdat Ann baker deze gedragsverandering erg interessant vond nam zij er een paar mee.

Buckwheat werd zo haar eerste poes. Ann had een oudere zoon van Josephine geleend om een nieuwe lijn op te zetten in haar fokprogramma. Dit was Blackie, een zwart/bruine Pers. Ann ‘s oog viel ondertussen ook op de broer van Blackie, een indrukwekkende kater met de uiterlijke kenmerken van een Heilige Birmaan (wat hij niet was). Ook deze kat mocht zij lenen en zij noemde hem Raggedy Ann Daddy Warbucks. Beiden waren trouwens wel de zoons van Josephine maar hadden verschillende vaders. Buckwheat, een zwarte poes, was een dochter van Josephine en Blackie. Zij leek op een Burmees met een dikke vacht. Ann kreeg nog een poes Raggedy Ann Fugianna, zij had iets weg van een bi-color en was een dochter van Daddy Warbucks. Het clubje katten en poezen was nu compleet om een basis te leggen voor een nieuw ras. Een ras dat Ann Baker “De Ragdoll” noemde en waar wij haar tot op de dag van vandaag dankbaar voor mogen zijn.

Ragdoll geschiedenis
Ragdoll geschiedenis

Deze webshop is vrijgesteld van OB o.g.v. artikel 25 Wet OB