Skip to content

Ragdoll karaktereigenschappen

Ragdoll karaktereigenschappen

Ragdolls zijn vrij rustige, aanhankelijke katten. Ze zijn heel sociaal, erg op mensen gericht, ontzettend nieuwsgierig en vriendelijk. Ragdolls blijven hun leven lang speels. Ze volgen je vaak trouw waarbij je moet opletten dat ze je niet voor de voeten lopen. Ragdolls willen altijd bij je zijn. Ze hebben wel een voorliefde voor een bepaald persoon in het gezin maar vinden de andere ook lief. Ragdolls zijn geschikt voor gezinnen met kinderen en kunnen het ook goed vinden met andere dieren, tenzij deze zeer dominant zijn. Ze zijn ook tevreden in een kleinere behuizing zoals een appartement, wel voorzien van kattenspeeltjes en een krabpaal. maar een katten ren of afgesloten tuin stellen ze ook op prijs. . Ragdolls vinden het niet prettig om langere tijd alleen te zijn, ze hebben graag gezelschap. Tevens zijn het echte kletskouzen en kunnen hele gesprekken voeren.

Ook kinderen kunnen het goed vinden met ragdolls, een Ragdoll zal nooit zo maar zijn nagels uitslaan. Ze worden alleen gebruikt in uiterste noodgevallen. Ragdolls zijn gevoelig van aard, en zijn zeer onder de indruk van een terechtwijzing. Ze zijn dol op menselijk gezelschap en zijn daardoor vaak in je onmiddellijke nabijheid. Echter zorgt dit er wel voor dat Ragdolls iedereen die op hun af komt zien als een liefhebbend iemand. Om deze reden zijn Ragdolls over het algemeen vooral geschikt als binnen katten. Alhoewel deze katten zo rustig kunnen zijn, kunnen ze ook heel energiek zijn. Ragdolls vinden het fijn om te spelen en op ontdekkingstocht door het huis te gaan. Ook spelen ze sneller met speeltjes dan de meeste andere rassen katten. Natuurlijk hebben Ragdolls net zoals andere katten een eigen willetje en een eigen persoonlijkheid. Geen twee zijn hetzelfde, dus ook qua karakter verschillen ze enigszins onderling.

Vachtverzorging

Doordat de vacht zijdezacht is klit deze niet. Een keer per week borstelen om de losse haren weg te halen is voldoende. Omdat Ragdolls een zomer- en een wintervacht hebben is het verharen in deze periodes heviger. Tijdens deze fase zullen ze een extra borstelbeurt wel prettig vinden. Vuil en vet kunt u het beste uit de vacht verwijderen door de kat in te poederen met babypoeder. Als u dit even laat intrekken en vervolgens goed uitkamt zult u merken dat de vacht weer schoon en vetvrij is. Wassen is niet echt noodzakelijk.

Deze webshop is vrijgesteld van OB o.g.v. artikel 25 Wet OB