Skip to content

Ragdoll uiterlijke kenmerken

Uiterlijke kenmerken van de Ragdoll

Ragdoll uiterlijke kenmerken

De Colorprint

De colorpoint heeft donkerder points dan de rest van het lichaam. Een sterke afscheiding tussen points en lichaam heeft de voorkeur. Er is geen wit, hoewel bijna wit voor mag komen. Het neus leer en de voetzooltjes moeten dezelfde kleur hebben als de points.

Ragdoll uiterlijke kenmerken

Mitted

Hetzelfde als de colorpoint, behalve dat mitted Ragdolls sokjes aan hebben, dat wil zeggen witte sokjes aan de voorpoten, en laarzen (tot de helft van hun achterpoten) aan de achterkant. Kin en borst zijn wit en buik heeft een witte streep. Soms heeft een mitted Ragdoll een witte bles (1) op de neus, wat algemeen geaccepteerd is op shows.

Ragdoll uiterlijke kenmerken

Bicolor

Bicolor heeft ook donkere points, maar het masker heeft een omgekeerde V vanuit de ogen tot de wang. De lichaamskleur is wit, met een ‘zadel’ op de rug met een witte plek in het midden. De kleuren wit variëren bij bicolors. Het neus leertje en voetzooltjes zijn roze.

Ragdoll uiterlijke kenmerken

Mid-high white bicolor (1) heeft een bredere “V” op het gezicht. Soms een kleine uitbraak op de poten gevonden worden. De hoeveelheid wit wisseld. Mid-high whites kunnen ook een goede V hebben en geen wit in staart en oren.

Ragdoll uiterlijke kenmerken

High white bicolor van (2) heeft normaal gesproken geen ‘zadel’ op de rug. De “V” op het masker begint meestal bij de oren.

Ragdoll uiterlijke kenmerken

High mitted (3) is een mitted met twee mitted genen in plaats van 1. Er is meestal een kleine uitbraak op de ellebogen, maar verder zien ze er uit zoals bicolors.

Ragdoll betekent letterlijk lappenpop. Ann gaf haar katten deze naam omdat ze de eigenschap hadden om zich helemaal slap te houden wanneer ze werden opgetild. Het zijn vrij forse katten. Vooral de katers kunnen behoorlijk groot worden. Een volwassen kater kan al gauw 7 tot 10 kilo wegen, terwijl een poes makkelijk 4 tot 6 kilo weegt. Ragdolls behoren tot de colorpoint katten, d.w.z. dat de oren, het masker, de staart en de poten gekleurd zijn. De kittens worden helemaal wit geboren en na 10 dagen worden de ongeveer tot het derde of vierde levensjaar voor de Ragdoll volledig is uitgegroeid en uitgekleurd.

De kleuren van de Ragdoll: Seal, Blue, Chocolate, Lilac, Cream, Red en Tortie. Al deze kleuren komen ook in de lynx voor.

De Ragdoll heeft een halflange vacht die makkelijk te onderhouden is en bijna nooit klit. Eén borstelbeurt per week is voldoende. Het is trouwens een fabeltje dat een Ragdoll minder zou verharen dan andere katten.

Solid Ragdolls

De solid of self colored Ragdoll, ook non pointed Ragdoll genoemd, heeft een donkere vachtkleur gecombineerd met een groene, oranje, gouden of zelfs odd eyed oogkleur.

Maar naast de Tradionele Ragdoll is er ook de Non- Tradionele Ragdoll.
De SOLID  —  SEPIA  —  MINK.

En is niet een NIEUW ras van de Ragdoll,  maar het is eerder een bloedlijn die terug te voeren is op de allereerste Ragdolls door Ann Baker.

Zijn er ook in alle kleuren en patronen en het Mooiste, natuurlijk hebben ze ook het geweldige Ragdoll Karakter!

Wel is er een verschil in oogkleur. De Mink Ragdoll heeft een prachtige blauwe of aqua (blauw-groen) eye kleur ogen.

Solid Ragdoll heeft prachtige koper / groene,  blauw / groen, of zelfs odd gekleurde ogen.

Zowel de mink als de solid worden gekleurd geboren.

 

Deze webshop is vrijgesteld van OB o.g.v. artikel 25 Wet OB